Sunday, 1 April 2012

untuk adik



Alhamdulillah
Minggu yang mencabar berjaya diharungi.
Dari hari selasa hingga khamis mama sibuk jadi urusetia di padang sempena
pertandingan bola jaring sekolah menengah peringkat bahagian.
 
Selepas hadir taklimat di pagi jumaat..
akhirnya disebelah petang mama dah terpacak depan KKIA.
 sayu.........
kali terakhir mama dtg pada 13.07.11 untuk cek kakak yg genap 34minggu. 
Tp kali ini 30.03.12 mama datang daftar buku pink untuk adik...
Syukur, sesi soal jawab buku pink untuk adik berjalan dengan lancar.
Buku pink adik ada sticker hijau...
dan doc sempat bergurau bila tulis kat bahagian faktor risiko...
'cukup 3 baris dah puan,  pn xde ruang 0 dah'..... ^_^
 
 Disebabkan faktor-faktor risiko & sejarah kehamilan yang lepas, 
kali ni doktor terpaksa rujuk kes mama ke pakar. Maknanya, 2x sebulan
 g cek kat KKIA & kena jumpa doktor pakar di hospital besar.
Takpelah....untukmu sayang mama sanggup lakukan apa saja selagi terdaya.
 Insya Allah.


Adik, kuatkan diri yer sayang....
Mama & abah
 nak jaga Adik
 nak bersama2 mendidik & membesarkan Adik
 nak dengar Adik ngaji
 nk ajar Adik doakan Kakak Zaraa
 nak dengar ucapan Mama Abah dari mulut Adik

 mama & Abah tak impikan apa2 tetapi 
kami nak tinggalkan anak yg soleh/solehah utk bekalan akhirat kami....
INSYA-ALLAH, Aminnnnn Yarabal Alaminn
 
 
Al Fatihah untuk puteri sulung mama & abah
 
Zaraa Batrisya binti Zulfadzly
 
 

2 comments:

  1. Wah...dan buka buku merah ye.Bermulalah rutin check-up kembali.Kak Yana dulu pun masa mula-mula buka buku merah disambut dgn pelbagai reaksi oleh staff KIA.Rasa macam istimewa pulak :)

    Jaga kesihatan, makan semua vitamin yg diberi dan jangan stress2 ye.Mamanya kena selalu happy for adek Zaraa.Insyaallah..sama-sama kita doakan anugerah kali ini Allah izinkan utk bersama kita di dunia :)

    ReplyDelete
  2. Kak Yana,
    mmdgkn ni special case,(pregn slps 8 bln czer)^_^ sy decide nk serah diri awal ke KKIA. mujur xde ceramah2. Mmule mase daftar tu cuak & riso gk, p alhamdulillah semua ok. nurse2 pn bg layanan yg ok. edd 16.11.2012 (lme lg tu) hehe.
    Insya Allah..semoga Allah mpkenankn doa kita... Aamiin.

    ReplyDelete