Tuesday, 11 October 2011

selepas 90 hari...

Awal mama smp sekolah arini....
Tserempak dgn pengetua yg  wat spot cek then sma2 tkejut ngk mama awal2 pgi dah tcongok kt meja keje. Alhamdulillah....dengan student yg sibuk dgn PMR & timbunan keja2 yg ttangguh slma 3 bln tu bjaya buat mama kusyuk tanpa sedar ms blalu cepat. Tipulah kalau mama xtrasa sayu....bile tgk kalender yg byk mama wat catatan mse ngandung zaraa....
semua tmt kat kat sekolah tu  even toilet mengingatkn
 mama pd zaraa. Bkali2 mama cb thn airmata dr menitik.....

Mkin cuba dtahan, mkin laju airmata ni kluar....mama cpt2 ambik kunci keta...
stat enjin & nangis puas2......

Zaraa, maafkn mama syg ......mama terlalu merinduimu......

Ya Allah............bahagiakanlah puteriku dsana.........


Al Fatihah.....Zaraa Batrisya



3 comments:

  1. Kerinduan yang sukar dibendung...hanya tangisan tempat meluahkannya...Takpe mama zaraa, sekali sekala kita kena luahkan, tapi jangan kerap sangat menangis ye, tak bagus untuk kesihatan kita pula..

    ReplyDelete
  2. thanks Min....
    Sy igtkn dah ckp kuat...p xdpt nk kawal emosi plk bila ngk2 benda & tmt2 yg byk mbngktkn memori mse tgh ngandungkn arwah. Mybe 1st day kut. kwn2 plak byk yg xtaw anak dah xde, sibuk btanya & sy kne jwb soalan btubi2 dworg plak. Rse nk bhenti keje pn ade. hehe. Alhamdulillah, msk 2nd day ok dah. kne kuatkn hati. yakin boleyyy! :)

    ReplyDelete
  3. Salam, saya baru berkesempatan singgah ke sini. Belum sempat baca blog mamazaraa lagi.Nanti akan saya baca satu persatu.

    Moga moga mamazaraa tabah ye.Kita sama-sama disayangi Allah atas ujian yang diberikan ni.Al-fatihah buat semua bayi2 yang pergi meninggalkan 'rindu' buat ibunya di dunia ni.Pasti ada hikmah disebalik semua ni.

    ReplyDelete